Algemeen

Dit modern ingerichte huis ligt aan het einde van een 50 meter lange doodlopende macadam weg. Tot aan deze macadam weg is het een mooie asfaltweg. Het huis ligt ongeveer 2 km buiten het dorp en ziet uit over een licht hellende helling met fruitbomen waar een kleine kudde schapen graast en men regelmatig een paar hertjes ziet grazen.

Het huis bestaat uit een grote open keuken met eethoek. Via een open verbinding komt men in de woonkamer met radio en TV. De Tv heeft alleen Duitse en Oostenrijkse programma's via de satelliet schotel. Door deze kamer gaat men via de draaitrap naar de boven verdieping met twee ruime slaapkamers. De ouderslaapkamer heeft een twee persoons bed en de andere slaapkamer heeft twee 2 persoons bedden. Beide slaapkamers hebben een eigen balkon. De Badkamer toilet en sauna vind men op de beneden verdieping. De uitrusting in de keuken ziet U op bijgaande foto's. Mobiele telefoons hebben uitstekende ontvangst. Internet is aanwezig.

Prijs

Onderstaande prijzen geleden bij een bezetting van 4 personen inclusief bed, bad en keuken linnen.
Per persoon extra  €60. Geen huisdieren i.v.m. de schapen.
Hoogseizoen:1 Juni- tot 28 september €500
Voor- en na-seizoen €450
Eind schoonmaak €50
Toeristen belasting €2,00 p.p.p.d.Kinderen tot 18 jaar € 1,00

Raadpleegt U onderstaande kalender voor de beschikbaarheid van dit huis.

Omgeving

Op 600 meter stroomt het glasheldere koele water van de Savinja met zijn overvloed aan forellen. Men kan direct vanuit het huis de vrij toegankelijke bossen inwandelen zonder gehinderd te worden door afrasteringen of boze eigenaren. De omgeving  biedt uitstekende fietsmogelijkheden door het Dreta- en Savinjadal.De mooiste fietsroutebeschrijvingen zijn in het huis aanwezig. Zwemmen, kajakken en raften kan-men in de nabij gelegen Savinja. Winkels vindt u in Ljubno,Gornigrad en Bočna. Iets verder in Mozirje staan drie Supermarkten ter beschikking. Op 7 km  ligt het wintersport-centrum Golte met zijn nog rustige pistes en uitmuntende skischool. Kijkt U eens op hun website www.golte.si.  In  Velenje zijn diverse musea gevestigd in het kasteel boven dit stadje. Vooral het mijnmuseum is een indrukwekkende ervaring.Verder het Savinja dal in vind u de ijsgrot ¨Snezna-jama en het natuurpark Logarsska Dolina met zijn vele wandelpaden door de bosrijke omgeving en watervallen. Aan het einde van het dal is de grensovergang naar Oostenrijk. Via deze pas kunt U naar Klagenfurt rijden voor een bezoek aan prachtige minipark Minimundus.De Sloveens toeristische trekpleisters Bled, Ptuy, Lipica (de thuis basis van de beroemde Lipizaner paarden) zijn allen in een uur rijden via prachtige routes te bereiken.

Locatie

In het rustige zonovergoten dal van de Savinja ligt het vakantiehuis verscholen in de bosrand. 5 kilometer van het stadje Gornjigrad en 2 kilometer van het dorpje Ljubno op Savinji. Het Savinja en Dreta dal zijn uitstekende plaatsen om fijne fiets tochten te maken doordat de wegen geen steile hellingen hebben. Fiets routes worden aangegeven. Voor wandelingen heeft men de keuze om door de bergen te wandelen of te te kiezen voor de meer vlakke gedeeltes. Een bezoek aan Ljubljana 60 km en Maribor 60 km via de lokale wegen is een waar genoegen door de prachtige uitzichten die men onderweg passeert. Supermarkten vind men in Mozirje 15 min. rijden vind U 3 grote supers met een uitgebreid assortiment. In de overal aanwezige Gostilna’s kunt u voor € 5,00 p.p. een origineel Sloveense Malisa (lunch) genieten tevens bieden zij vele Balkan specialiteiten tegen zeer aangename prijzen. In de winter is dit huis een ideaal onderkomen voor de wintersporter die rustig wil leren skien op " Golte " of wil langlaufen op de in het natuurpark Logarska Dolina aangelegde loipes.

Kaart

Klik op datum voor een optie- of reserveringsaanvraag
rood = geboekt • oranje . gereserveerd • groen = beschikbaar